Azar på ATG kliniken

 Azar på ATG kliniken i Täby 090813

Azar har varit halt av och till sedan slutet på maj. Han har nu vilat hela sommaren och är likadan. Torsdagen den 13 augusti kördes Azar till Täby för undersökning. Gänget som följde med var Carina, Stephie, Erica och Anna.

Azar stod stilla och fint i släpet när vi körde. Väl framme fick vi börja med att springa inomhus i en belagd gång. Där kunde Ingela Livång, Azars veterinär, se att han var halt på vänster fram.

 
Carina förbereder Azar för longering.
För att se var i benet smärtan sitter görs böjprov. Leden pressas ihop och sedan får man springa direkt med hästen. Man longerar lite för att se hur hästen rör sig. För att sedan kunna specificera var exakt skadan sitter bedövas bit för bit av benet bort.  


Här longeras Azar.


Här får Azar springa efter böjprovet.

  När smärtan härletts till hoven skall Azar röntgas. Då måste man ta bort skon. Här ser ni Carina när hon skor av Azars vänstra framhov.   

 
Azar i röntgenrummet. Innan han togs in till röntgen fick han lugnande för att han inte ska råka ha sönder utrustningen.

 

Ingela är också utbildad kiropraktor. Eftersom han var väldigt spänd i ryggen så ville hon gå igenom Azars rygg och hon ville även prova lite akupunktur. Här ser ni några bilder på genomgången.

 

   

Efter dagens genomgång så konstaterades att Azar har en hovbensrotation samt även fått en fraktur på hovgrenbenet.
Han ska vila i 1 månad och därefter ridas först i skritt och därefter byggas på med trav och galopp i 6 veckor.

 
Upphovsrätt © 2022 | Audioman av Catch Themes