Allmän information
Är du helt ny elev kommer personalen att visa dig runt samt berätta/visa rutinerna för dig vid ditt första lektionstillfälle.

Vilken häst som respektive elev ska rida delas ut av personalen på whiteboardtavlan som hänger i stallentrén.

När du kommer till stallet sätter du ett kryss vid ditt namn på lappen med din ridgrupp. Din häst/ponny kan gå lektion eller stå inne i stallet.

De elever som har sin häst i stallet ryktar, sadlar och tränsar sin häst inför lektionsridningen. Därför är det bra om du är här ca 30 minuter innan lektionen börjar. Tveka inte att be personalen om hjälp. De elever som har sina hästar i ridhuset går ner till läktaren i ridhuset så att man är på plats.

Personalen säger till när det är dags att gå ner till ridhuset. Alla elever som har häst uppe i stallet går ner till ridhuset tillsammans.

Efter lektionen lämnas hästen över till nästa ryttare eller så tar man med sig hästen upp till stallet.

Säkerhet
Godkänd ridhjälm är obligatoriskt vid all ridning på Vendelsö Ridskola.
Säkerhetsväst rekommenderas. Juniorvästar finns att låna i stallet.

Temavecka
En vecka varje termin utgår ordinarie ridlektioner till förmån för föreläsningar.
Länk till <<Temavecka>>

Kallelse vid terminsstart
Observera att kallelse endast går ut inför höstterminen.